Na početku grejne sezone, uglavnom, sitni kvarovi

BOR-Na redovnom prijemu građana kod gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića i njegovih saradnika, 15 žitelja je zatražilo pomoć u rešavanju problema. Jedno od ključnih pitanja bilo je grejanje u gradu. Neki naši sugrađani su se žalili na lošije grejanje u stanovima usled kvarova u podstanicima ili radijatorima.

Ekipe Toplane su izašle na teren i kvarovi su otklonjeni veoma brzo. U ovakvim slučajevima, građani bi trebalo što hitnije da se jave kol centru borske Toplane ili Gradskoj upravi“, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Na redovnom prijemu u Gradskoj upravi  istaknuti su još i drugi  komunalni problemi, a jedan od njih je vodosnabdevanje. Žitelji nekih sela žalili su se na nedostatak vode, a razlog je bila velika suša. Kapaciteti izvorišta Krivelj su smanjeni sa 50 na pet litara vode u sekundi, ali zahvaljujući, pre svega, vodosistemu Bogovina i pravilnom raspodelom, nije bilo restrikcija vode na području Bora. Smanjena isporuka, međutim prisutna je i dalje u selu Bučje, ali se taj problem uspešno rešava.

Jedan od problema jeste uvođenje reda u vodosnabdevanju. Imamo potrošače koji nisu imali merne uređaje i nisu plaćali vodu. Kada mi zahtevamo da se to dovede u red, oni se bune“, rekao je Milikić.

Redovno pitanje na prijemima je i zapošljavanje. Ove godine zaposlen je veliki broj sugrađana kroz mere gradske uprave kao što su javni radovi, stručna praksa, samozapošljavanje.

„ Takođe za devet meseci kompanija Zijin Cooper Bor zaposlila je oko 260 novih radnika. U najavi je otvaranje nekih isturenih odeljenja“, naglasio je Aleksandar Milikić i dodao da se stvari u ovoj oblasti, menjaju na bolje, a jedan od zadataka u narednom periodu je organizovanje obuka u skladu sa zahtevima tržišta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *