Na sednici Skupštine Grada Bora odluka o drugom rebalansu

BOR – Nakon usvajanja odluke o dobijanju statusa grada i izmeni naziva u zvaničnim dokumentima, prva sednica Skupštine Grada Bora pod ovim nazivom, održava se 20. avgusta. Odbornici će odlučivati o šezdesetak predloga, a među najznačajnije spadaju odluke o drugom rebalansu lokalnog budžeta u 2018. godini i izveštaju o izvršenju budžeta u prvoj polovini godine.

Rebalansom gradskog budžeta predviđeno je njegovo uvećanje za 54 miliona dinara. Od ovih sredstava planirano je, između ostalog, povećanje subvencija borskoj toplani za 20 miliona dinara, a ova sredstva namenjena su rekonstrukciji pogona, što bi, uz još 15 miliona dinara ulaganja iz sredstava toplane, trebalo da obezbedi značajne uštede u utrošku uglja, njegovo bolje iskorišćenje, time i bolju grejnu sezonu.

Predviđa se povećanje iznosa predviđenog za zarade zaposlenih u gradskoj upravi i izabranih i postavljenih lica, zatim za populacionu politiku, održavanje puteva u letnjem i zimskom periodu, nabavku protivgradnih raketa i dodatne programe javnih radova na kojima bi još 29 nezaposlenih dobilo ove godine privremeni posao.

Na dnevnom redu je i izveštaj o izvršenju budžeta u prvoj polovini godine, prema kome su planirani prihodi ostvareni 37 odsto, a rashodi oko 32 odsto.

Odbornici će odlučivati i o predlogu o sprovođenju urbane komasacije industrijske zone, sprovođenju konkursa za izbor direktora u borskom Vodovodu, Toplani i Javnom preduzeću za stambene usluge, kao i o izveštajima o radu javnih i javno komunalnih preduzeća u Boru u 2017. godini.

Između ostalog, na dnevnom redu je i predlog odluke o upućivanju zahteva Vladi Republike Srbije da, na osnovu odluke Upravnog odbora borskog Streljačkog Saveza, objekat gradskog strelišta koje je sada državna svojina, bude bez naknade prebačen u vlasništvo Grada Bora. Time bi se stekli uslovi da Grad Bor uloži sredstva u rekonstrukciju i osavremenjivanje ovog objekta i da Bor dobije jednu od najmodernijih streljana u Srbiji.

Među odlukama predloženim Skupštini grada Bora je i davanje mogućnosti za postavljanje balon hala na igralištima kod dve borske srednje škole.

Radio i Televizija Bor direktno će prenositi prvu sednicu Skupštine Grada Bora.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *