Na takmičenju iz informatike borski osnovci prvi

BOR-Filmom o zagađenju voda, na takmičenju iz informatike „Ist bit mini hakaton“ u Paraćinu, učenici osmog razreda Osnovne škole“ Branko Radičević“ u Boru osvojili su prvu nagradu. Katarina Novaković, Aleksa Žikić i Pavle Buđelan sa profesorom biologije Slavoljubom Toskićem uradili su ekološki film, koji je po oceni žirija bio najbolji.

Ideju smo uzeli iz igrice o Pokemonima. Umesto Pokemone, bolje je  da sakupljamo otpad, plastiku, alumijum“, rekao je učenik Pavle Buđelan.

U filmu smo spojili biologiju, hemiju i informatiku. Reč je o edukativnom filmu,a žiriju se dopala ideja o načinu zbrinjavanja hemijskog i biološkog otpada“,rekao je Slavoljub Toskić, profesor biologije u OŠ „Branko Radičević“.

Nagrada  za učenike osnovne škole „Branko Radičević“   je od izuzetnog značaja, jer je konkurencija bila jaka, a i informatika je oblast  koju oni najviše vole.

Nagrada mi znači, jer volim od malena informatiku i planiram da mi to bude životno opredeljenje“ , dodao je Pavle Buđelan.

Borski učenici  i profesori su izuzetno zadovoljni organizacijom samog takmičenja, a posebno vrednom nagradom. Za prvo mesto njima je pripao dron.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *