Na Tehničkom fakultetu u Boru prijaljivanje kandidata počinje naredne nedelje

BOR-Ove godine Tehnički fakultet u Boru na četiri studijska programa, planira da upiše, kao i lani, 240 studenata. Na osnovu raspisanog konkursa za upis studenata u 2021/2022.godini prijavljivanje kandidata za prijemne ispite traje od 23.do 26.juna.

“Uz određenu dokumentaciju, kandidati su u obavezi , da se prilikom prijavljivanja opredele za jedan od četiri studijska programa”, kaže Dragan Manasijević, prodekan za nastavu.

Srednjoškolci koji se opredele da studiraju na borskom Fakultetu imaju mogućnost da izaberu četiri studijska programa.

To su  rudarsko, metalurško,  tehnološko inžinjerstvo i inženjerski menadžment. Planiramo da upišemo 200 studenata na budžet i 40 samofinansirajućih”, dodao je Manasijević.

Nakon prijavljivanja, formiraju se preliminarne rang liste, na osnovu uspeha iz srednje škole i organizuje polaganje prijemnog ispita. Po završetku polaganja prijemnog ispita, formiraju se konačne rang liste,a upis kandidata je od 12. do 15.jula. Nakon upisivanja samofinasirajućih i kandidata na teret budžeta, postoji mogućnost da budući brucoši,koji su polagali prijemne ispite na drugim fakultetima beogradskog univerziteta, uz određeni broj poena, upišu borski Tehnički  fakultet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *