NEGOTIN – Javnom  komunalnom preduzeću  „Badnjevo“ u Negotinu,   ovih dana treba da stigne 130 metalnih kontejnera zapremine 1,1 kubik , čija je vrednost procenjena na blizu 4 miliona dinara. Time će se sa već dopremljenih 20 žičanih za pet ambalažu i, 10 velikih metalnih kontejnera od 5 kubika, za koje je izdvojeno blizu 800 hiljada dinara, zaokružiti plan ovogodišnjih nabavki te vrste opreme finansirane sredstvima opštine – osnivača negotinskog komunala. U tom preduzeću navode da se o nabavci novih kontejnera redovno brine, kao i da kritike građana u vezi sa manjkom posuda za odlaganje smeća, uglavnom nisu opravdane.

 Sa nabavkom novih kontejnera, kaže Marjan Stojanović, rukovodilac RJ „Depnija i Zoohigijena“, negotinskog komunalnog preduzeća „Badnjevo“, pokrivenost gradskog područja i seoskih sredina biće mnogo bolja. Za zamerke građana koji negoduju smatrajući da komunalna higijena nije na zavidnom nivou zbog čega su najčešće kritike upućene na adresu te komunalne službe,  ističe da najčešće nisu osnovane.

„Mi u potpunosti poštujemo odluku o čistoći SO Negotin i imamo režim izvoženja smeća i pražnjenja kontejnera koji u potpunosti poštujemo. I građani bi trebalo veću pažnju da posvete načinu na koji izbaciju smeće, posebno tokom letnjih meseci, jer zbog njegovog nepravilnog i nepropisnog odlaganja,  nastaju neprijatni mirisi koji smetaju svima. Svesni smo toga, ali navike sugrađana ne uspevamo da korigujemo. Razmišljamo o nabavci specijalnih kesa za odlaganje smeća u kontejnere i dezinfekcionim sredstvima za te posude, i to će biti novina koju ćemo, nadam se, uspeti da uvedemo već iduće godine“, ističe Marjan Stojanović, šef RJ „Deponija i Zoohigijena“.

U ovom trenutku gradsko područje Negotina je pokriveno sa 570 kontejnera i sa dodatnih 250, seoske mesne zajednice. Sigurno je da će sa  dopremom još jednog kamiona smećara, vrednog oko 10 miliona dinara, kroz najviše mesec i po dana, jer je tako navedeno u ugovoru,  i sa 160 kontejnera iz ovogodišnje nabavke,  situacija biti mnogo povoljnija za sve građane. Vrednost ulaganja je blizu 15 miliona dinara.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x35de4t“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *