Nabavljeni rekviziti za sportske klubove

0

BOR- Zajedničkim treningom borskih klubova u velikoj dvorani Sportskog centra, svečano je označen početak sportskih nadmetanja u značajno boljim uslovima. Osim velikog sređivanja hale, koju je ova ustanova u prethodnom periodu sprovela, od radova na tribinama i grejanja, do rasvete, semafora i instalacija, zahvaljujući izdvajanjima lokalne samouprave nabavljeni su novi, vrhunski sportski rekviziti: podni pokretni koševi, rukometni golovi, stalci za odbojku. U prisustvu menadžmenta ustanove i predstavnika Opštine Bor, mladim sportistima obratio se generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski, koji im je poželeo nove uspehe, s obzirom na to da grad već ima dva prvoligaša i podsetio ih na istoriju gradnje Sportskog centra, kao još jednu potvrdu da je razvoj basena uvek stvarao uslove i za razvoj grada.

„Stabilna Vlada i stabilan RTB Bor- dobri rezultati i punimo budžet… I onda sledi da bude i novih koševa i novih golova i lopti i dresova. Otuda i uspeh ženskih ekipa u košarci i rukometu, dva prvoligaša, a to Bor nikada nije imao. A sve vezujem za atmosferu i privredu, što je istina: bez privrede i čistog vazduha, nema života. Još jednom čestitke rukovodstvu Ustanove i direktorki posebno, koja je uložila sebe u ovaj posao“, rekao je Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko topioničarskog basena Bor.

Uređenje velike hale samo je jedan od poslova koji je Ustanova Sportski centar u Boru uspešno obavila, a to nije i kraj planova, jer se razmatra i veliki posao u obnovi dotrajalog parketa u dvoranama.

„Mogu reći da od izgradnje Sportskog centra, odnosno od osnivanja ustanove 1987. godine nije uloženo u kupovinu opreme za košarku, rukomet i odbojku. Ovom prilikom uspeli smo, uz pomoć Opštine, da obezbedimo sredstva i da time obezbedimo našim takmičarima bolje uslove i mogućnost i međunarodnih takmičenja“, rekla je Bojana Dlbokić Dubočanin, direktorka Ustanove „Sportski centar“ u Boru.

Najveću korist od nabavljenih rekvizita imaće, svakako, borski klubovi koji će sportske rivale i prijatelje dočekivati u najboljim uslovima koje moderna hala može da pruži, jer ova oprema ispunjava sve međunarodne standarde, sa licencama svetskih federacija ekipnih sportova. Koševi su mnogo lakše konstrukcije i sa hidrauličnim mehanizmom, rukometni golovi sa čvrstom metalnom konstrukcijom, a stalci za odbojkaške mreže aluminijumski, sa mehanizmom za lako zatezanje mreže.

Nabavljeni rekviziti za sportske klubove, 8. novembar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=O6tu0PfOVoA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *