Nagrada u čast nedavno preminulog Momčila Moše Radenkovića

0

ZAJEČAR – 54.Gitarijada u Zaječaru, drugačija je nego prethodne, ali važna jer je nastavljena tradicija jedne od najstarijih rok manifestaciju u Evropi. Ove godine, zbog epidemije, nije bilo konkursa za takmičare – neafirmisane rok grupe. Najverniji poštovaoci rok muzike i Gitarijade okupili su se iz svih krajeva zemlje i iz susednih država regiona. Ulaz je besplatan, ali uz potvrdu o vakcinaciji, negativan test na koronavirus ili uz uverenje o preležanoj bolesti.

Prve večeri, u revijalnom delu nastupili su Riblja čorba i Hladno pivo. Od ove godine dodeljivaće se i nagrada za najboljeg vokalnog solistu, a ovu titulu poneće najbolji vokalni solista iz bendova pobednika na ranijim Gitarijadama.

Specifičnost ovogodišnje Gitarijade je takođe i nova nagrada koju smo uveli u čast nedavno preminulog Momčila Moše Radenkovića, jednog od osnivača Gitarijade i frontmena grupe Zlatni prsti“, objasnio je Ivan Živković, predsednik organizacionog odbora 54. Gitarijade.

Druge večeri sviraju još dva pobednička benda: Hadži prodane duše i Sanitarijum, a u revijalnom delu Neverne bebe i Galija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *