BOR- Najboljim učenicima borskih osnovnih i srednjih škola predstavnici lokalne samouprave uručili su danas novčane nagrade povodom Dana opštine Bor.  Za prva tri mesta na  republičkim i međunarodnim takmičenjima  nagrađeno je  36 osnovaca i  13 srednjoškolaca, a nagrada je pripala i nosiocima Vukove diplome kojih  je na kraju protekle školske godine u  Boru  bilo više od 80.

Vukovcima u osnovnim školama je pripala novčana nagrada od 3,5, a u srednjim školama četiri hiljade dinara.  U zavisnosti od  uspeha na takmičenjima, najbolji  su dobili od tri do šest hiljada dinara.

„Lokalna samouprava je izdvojila 600 hiljada dinara za nagrade koje smo opredelili za najbolje učenike. Nadam se da će im one biti podstrek za još uspešniji rad“, rekao je Aleksandar Pešić, pomoćnik predsednika Opštine Bor.

 Ono što posebno ohrabruje je činjenica da se broj uspešnih đaka u Boru svake godine povećava. U skladu sa tim  lokalna samouprava će i narednih godina nastaviti da ih nagrađuje i podstiče za dalji rad.

Nagrađeni najbolji učenici, 4. oktobar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *