Najavljeno opremanje i kadrovsko jačanje majdanpečke bolnice

0

MAJDANPEK – Opština Majdanpek poslednjih nekoliko godina ulaže značajna sredstva u opremanje lokalnog zdravstva, koje se ogleda kroz nabavku neophodnih medicinskih aparata, ali i kadrovsko jačanje. Prema rečima dr Marka Radulovića, direktora Bolnice, postoji obećanje lokalne samouprave vezano za nabavku skenera i laparaskopskog stuba, čime će biti stvoreni uslovi da se na Odeljenju hirurgije izvode operacije za koje se do sad odlazilo u druge centre.

Na ovaj način unapredićemo nivo zdravstvenih usluga, ne samo na hirurgiji, već i na drugim odeljenjima. Nadam se da ćemo ponovo u bolnici moći da radimo i neke složenije operacije, koje su nekada izvodili majdanpečki lekari. Sve to, naravno, neće biti moguće bez kadrovskog jačanja, za šta je Opština, takođe, spremna da pomogne, u smislu izdvajanja sredstava za dolazak nedostajućih specijalista i ustupanja kadrovskih stanova, na čemu se zahvaljujem, jer bez podrške lokalne samouprave to sami ne bi bili u mogućnosti“, kaže dr Marko Radulović, direktor Opšte bolnice u Majdanpeku.

Inače, prošle nedelje, već postojeća saradnja sa lekarima Kliničkog centra Srbije, podignuta je na viši nivo, time što je hirurg Urgentnog centra dr Branislav Olujić, učestvovao u izvođenju jednog oprerativnog zahvata u majdanpečkoj bolnici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *