Najvažnija nabavka novih kotlova u borskoj Toplani

BOR – U okviru modernizacije postrojenja Toplane u Boru prioritetna investicija je kupovina kotla na niskokaloričan ugalj. Njegovom ugradnjom uštedelo bi se i do 250 miliona dinara, jer postojeći kotlovi samo za sezonu utroše visokokaloričan ugalj u vrednosti oko 600 miliona dinara.

„Dobro je što imamo podršku lokalne samouprave, bez te saradnje nemoguće je bilo šta uraditi . Tražimo  kotlove različite  od postojećih koji troše skpulji visokokaloričan ugalj. Hoćemo da nabavimo kotlove sa kosom rešetkom ili sa određenim mlinovima jer oni troše niskokaloročne ugljeve koji su dostupni na tržištu.To su moderniji kotlovi sa ugrađenim filterima“, istakao je v.d. direktor Toplane Darko Milićević.

U  Toplani ovih dana sagledavaju sve mogućnosti nabavke novog kotla, jer im je cilj da do naredne sezone obezbede makar jedan.

„Pokušavamo da što pre sve definišemo  da bi investicija „ušla“ u budžet za narednu godinu,  a pokušavamo da obezbedimo deo sredstava iz kredita. Mislim da je važno početi modernizaciju javnih preduzeća“, dodao je Milićević.

U zavisnosti od finansijskih sredstava, želja im je, ističe Milićević da kupe dva kotla. Na taj način stvaraju se mogućnosti da se velikim uštedama vrate velika  dugovanja i  poslovanje kolektiva stabilizuje.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3cps2t“ allowfullscreen ]
Najvažnija nabavka novih kotlova u borskoj Toplani by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *