Najviše glasova za listu „Vlasi za Srbiju“

BOR-Prema prvim nezvaničnim preliminarnim rezultatima lista „Vlasi  za Srbiju“ pobedila je na izborima za Savet Vlaške nacionalne manjine. Od 23.522  upisana  birača vlaške nacionalne manjine , glasačko pravo iskoristilo je njih 14 000.  Od broja izašlih 13 280  dalo je glas listi Vlasi za Srbiju, dok je za listu broj dva Udruženje“Gergina“ Negotin glasalo 667 birača. Na osnovu  ovih rezultata  pobednička lista „Vlasi za Srbiju“  ima 22, а lista pod brojem dva jedan mandat.

Rezultatima smo izuzetno zadovoljni  i to od nas traži veće angažovanje kako bismo opravdali poverenje koje smo dobili“,  kaže Dalibor Orsovanović, kandidat sa liste „Vlasi za Srbiju“.

 Na teritoriji  Bora upisano je 5.904 birača ,a izašlo 4.011,odnosno blizu 68 odsto.

„Za  listu broje jedan izjasbilo se 3832 birača, 96 procenata.Zadovoljni smo i zahvalni svima koji su izašli na izbore“, dodao je Dalibor Orsovanović.

Od upisanih 2.476 birača u Boljevcu izašlo je više od 65 odsto. Za listu pod brojem jedan „ Vlasi za Srbiju“ glasalo je 1.460 ili oko 97 procenata birača.

Učestvovao sam na svim izborima do sada i ove godine je zabeležena najveća izlaznost.To znači  da vlaška populacija od nas očekuje mnogo veću pomoć“, naglasio je Neli Đorđević, kandidat sa liste „Vlasi za Srbiju“.

Za Savet romske nacionalne manjine najveći broj birača, 85 odsto od izašlih 282, glasao je za listu „Sveevropski romski pokret“. Rumunski nacionalni savet imao je četiri liste, a najviše glasova 69, od izašlih 148 birača na izborima na teritoriji Bora, dobila je lista pod brojem četiri „Rumunsko bratstvo“.

Rok za utvrđivanje i objavljivanje izveštaja sa ukupnim rezultatima izbora je 96 časova od zatvaranja birališta, odnosno, 8.novembar u 20 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.