Najviše ocene za kvalitet proizvoda RTB-a Bor

BOR – Borski bakar i plemeniti metali, kao i bakar-sulfat odnosno plavi kamen, sumporna kiselina i soli metala tražena su roba na tržištu, i domaćem i stranom,  jer su visokog kvaliteta, kažu u Rudarsko topioničarskom basenu Bor. To potvrđuju ocene kupaca, poslovnih saradnika kombinata bakra iz inostranstva, koji su u anketi dali ocenu pet. Ona je stigla od kupaca iz Londona, Ženeve, Singapura i Hrvatske, ali i sa domaćeg terena, od „Valjaonice bakra“ Sevojno, kruševačkog „Trajala“, beogradske „Tehnohemije“ i „Krušika“ iz Valjeva, naglašavaju u RTB-u Bor.

Ocena od dvadesetak domaćih i toliko inostranih kupaca izmereno je anketom koja je sprovedena u sklopu obaveza RTB-a Bor vezanih za funkcionisanje integrisanog sistema menadžmenta. Kupci basenskih proizvoda ocenjivali su, pored kvaliteta proizvoda i usluga, kako RTB ispunjava rokove, zahteve i očekivanja iz ugovora, kao i to koliko je efikasan u komunikaciji sa njima.

Na skali od jedan do pet RTB je od svih njih, kao zbirnu srednju ocenu, dobio 4,89. Čiste petice stigle su od najvećih domaćih i inostranih kupaca, pa su tako i „Trafigura“ i „Sevojno“ katodni bakar ocenili najvišom ocenom. Britanci su peticu dali basenskom srebru, platini i paladijumu, a iz dalekog Hong Konga petica je stigla za selen. Poljaci su odličnu ocenu dali plavom kamenu i selenu proizvedenom u RTB-u Bor, a Hrvati i Grci sumpornoj kiselini, ali i brzoj, jednostavnoj i iskrenoj komunikaciji sa Rudarsko topioničarskim basenom Bor.

Rezultati ankete su još jedna potvrda da je katodni bakar iz RTB-a Bor, čistoće 99,99 odsto veoma cenjen na svetskom tržištu, pre svega zbog dobre tehnologije prečišćavanja i rafinacije u kojoj se odstranjuju praktično svi prateći elementi. Takođe potvrđen je i kvalitet ostalih proizvoda koji prate proizvodnju bakra, naglašavaju u RTB-u Bor.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/_AzTRSr0AcI“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *