BOR – Mašinsko elektrotehnička škola, kao najveća srednja škola u Boru, u novoj školskoj godini na raspolaganju će imati i najveći broj odeljenja. Po dva odeljenja za sve tri oblasti obrazovanja, elektrotehniku, mašinstvo i saobraćaj.

Ove godine Mašinsko elektrotehnička škola upisuje šest odeljenja. Iz područja rada elektrotehnika Administrator računarskih mreža i Elektrotehničar energetike, iz područja rada mašinstvo i obrada metala Mašinski tehničar motornih vozila i Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, a iz područja rada saobraćaj Tehničar drumskog saobraćaja i Vozač motornih vozila. Sva odeljenja su po 30 đaka, znači 180 mesta je u ponudi, od toga su sva odeljenja četvrtog stepena osim Vozača motornih vozila koje je odeljenje trećeg stepena„, rekao je Milovan Božović, direktor Mašinsko elektrotehničke škole u Boru.

IT sektor u Srbiji postaje najatraktivnija privredna grana, pa su u skladu s tim u školi održane obuke iz nekoliko oblasti informatike za učenike sedmog i osmog razreda borskih osnovnih škola, kao deo prezentacije Mašinsko elektrotehničke škole budućim đacima.

Kursevi koje smo organizovali za osnovce, u sklopu promocije naše škole, su AutoCAD, Html i Linux.To su radili nastavnici iz oblasti eletrotehnike i mašinstva sa učenicima sedmog i osmog razreda koji su pokazali izuzetno interesovanje. Za naše đake smo pripremili Mikro Tik kurs i Cisco kurs, to su u stvari najpoznatiji proizvođači mrežne opreme. Što se tiče Mikro Tik-a mi smo dobili sertifikate ove godine, a što se tiče Cisco-a u toku je naša sertifikacija„, kaže Zorica Stošić, nastavnik elektro grupe predmeta u Mašinsko elektrotehničkoj školi u Boru.

Stalna edukacija i usavršavanje nastavnika omogućavaju da osim rednovne stručne nastave, đaci pohađaju i brojne vannastavne aktivnosti i sekcije, gde tradicionalno postižu zapažene rezultate.

Najviše odeljenja u MEŠ-u , 1. jun 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.