Nakon opomena smanjuju se dugovanja za stambene usluge

0

BOR – Javno komunalno preduzeće za stambene usluge u Boru uputilo je 482 opomene za dugovanja od marta do juna prošle godine. Ukupne obaveze građana za komunalne usluge u tom period iznose oko šest miliona dinara. U međuvremenu, stepen naplate se stalno povećava, pa je dug značajno smanjen.

Stepen naplate se stalno povećava, pa je tako u martu lani izvršiteljima podneto 195 predloga, a u trećem mesecu ove godine preostala dugovanja, od blizu 300 hiljada dinara, nije izmirilo nešto više od stotinu Borana”, ističe Suzana Bojovski,v.d. direktora JKP za stambene usluge.

Poslednjih meseci porastao je stepen naplate višegodišnjih dugovanja zahvaljujući, pre svega, povoljnostima koje građanima omogućava Javno stambeno preduzeće.

“Do sada imamo 650 zaključenih sporazuma u vrednosti 240 miliona dinara i 13 zahteva u obradi”, rekla je Suzana Bojkovski, v.d. direktora JKP za stambene usluge.

Suzana Bojkovski kaže da su zadovoljni procentom naplate starog duga, ipak, ima i onih koji uprkos potpisanom ugovoru ne izmiruju obaveze redovno. Više od četiri rate duguje oko 50 Borana i njima se šalju opomene kako bi se izbegao raskid ugovora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *