Nakon prekida štrajka, borski „Katastar“ ponovo radi

BOR-Zaposleni u  Republičkom geodetskom zavodu prekinuli su štrajk, nakon potpisanog sporazuma sa predstavnicima Vlade. Prema tom sporazumu  njima će biti uvećane zarade za sedam odsto od janura ove godine. Biće im isplaćena nadoknada zarada koje su bile umanjene  u prethodnoj godini.To su bila dva osnovna zahteva, ali ispunjeni su i drugi.

Sporazumom smo definisali i da se zaštite svi učesnici u štrajku . Takođe da se formira radna grupa sastavljena od predstavnika Vlade i Sindikata koja će dati smernice za transformaciju i dalji rad Republičkog geodetskog zavoda“, rekla je Radmila Milunkić,član štrajkaškog odbora.

Učesnici u štrajku su zadovoljni postignutim sporazumom.

Samim tim što smo bili istrajni, odlučni i principijelni uspeli smo da postignemo ono što smo tražili. Zadnjih dana štrajku su pristupile i kolege iz Beograda“,dodala je Radmila Milunkić.

Zaposleni u Republičkom geoderskom zavodu bili su u totalnoj obustavi rada skoro mesec dana. Zaostale poslove će uspešno okončati u veoma kratkom roku,kažu u Službi za katastr nepokretnosti, uz prekovremeni rad i angažovanjem zaposlenih po ugovoru. .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.