Narednih godina borsku Bolnicu napušta 35 lekara

0

BOR-Nedostatak lekara u Opštoj bolnici u Boru, kao i u celoj Srbiji,  prisutan je duže vreme , a u naredne tri godine njih još 35, stiče uslov za odlazak u penziju. Zato u ovoj zdravstvenoj ustanovi preduzimaju se sve mere da se ovaj problem reši, ali za prijem novih lekara neophodna je saglasnost Ministarstva zdravlja.

„Očekujemo saglasnost  Ministarstva zdravlja za nove prijeme, ali problem je što je za specijalizaciju lekara  neophodno nekoliko godina„, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Jedna od prednosti u borskom zdravstvu  je što se lekari veoma kratko čekaju na specijalizaciju, jer je gotovo svakoj službi potreban  specijalista.

„Nedostaju nam veliki broj specijalista, najviše ginekologa,anesteziologa, ortopeda,radiologa pedijatra, široka je lepeza lekara koji nam nedostaju“, dodao je dr Goran Joksimović.

Da bi se u borskoj Bolnici sprečio dalji  odliv kadrova, ali i povećao broj lekara, u lokalnoj samoupravi razmatraju mogućnost njihovog stimulisanja. Bolji uslovi bi svakako doprineli da se mladi po završetku studija vrate u Bor.

Kvalitet života u Boru je mnogo bolji, ali problem je nedostatak stanova Jedna od stimulacija za ostanak lekara je stan. Planiramo da u narednom periodu formiramo građevinske zone i obezbediti stanove za deficitaran kadar„, rekao je Aleksandar Milikić,gradonačelnik Bora.

U Opštoj bolnici zaposleno je više od 600 radnika, od toga je stotinak lekara, više od 340  medicinskih sestara i ostalo nemedicinski kadar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *