BOR – I u Osnovnoj školi „Dušan Radović“ u Boru nastava se obavlja u skladu sa uputstvima Ministarstva prosvete Republike Srbije i po naredbama i preporukama republičkog Kriznog štaba i Gradskog štaba za vanredne situacije u cilju suzbijanja korona virusa. Niži razredi pohađaju nastavu u školi na kombinovani način, podeljeni po grupama, a stariji, shodno odluci resornog Ministarstva su od prethodne sedmice na onlajn nastavi.

Razrađeni su operativni ciklusi za rad u vanrednim okolnostima, pre svega u cilju bezbednosti učenika i nastavnika. Nastava u prvom ciklusu se obavlja neposredno u školi odnosno organizovan je rad sa učenicima nižih razreda, a od prethodne sedmice primenjuje se i drugi ciklus nastave za učenike viših razreda, shodno odluci resornog ministarstva, na daljinu odnosno online“ naglasila je Sanja Bugarin direktor OŠ „Dušan Radović“ Bor

Kada je reč o digitalizaciji nastavnog programa nastavnici ove škole su obučeni i sistem na relaciji predavač-učenik u izmenjenim okolnostima funcioniše bez problema, istakla je Bugarin.

Od početka epidemije do sada kod jednog nastavnika i tri učenika škole „Dušan Radović“ potvrđen je virus korona, a 37 školaraca i tri zaposlena su u samoizolaciji, podaci su nadležnih iz ove obrazovne ustanove. I u vanrednim okolnostima epidemije Covida 19, učenici uz pomoć nastavnika obeležili su dan ove borske škole prigodnim manifestacijama, onlajn priredbom, lutkarskom predstavom, projekcijom filma, izradom zvučne zbirke priča.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *