Nastava za osnovce na RTS 3, za srednje škole RTS Planeta

Učenje na daljinu u osnovnim i srednjim školama počinje sutra. Za sve osnovce obrazovni sadržaji biće emitovani na Trećem programu RTS-a, a svi emitovani časovi biće dostupni i na platformi RTS Planeta, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Za učenike osnovnih škola, počev od sutra od osam sati, šest dana u nedelji biće emitovan posebno pripremljeni i adaptirani obrazovni sadržaj u skladu sa propisanim planom i programom nastave i učenja.

Obaveza srednjih škola je da na svom sajtu postave baner sa svim linkovima na kojima se može pristupiti lekcijama i platformama za učenje. U slučaju da internet nije dostupan svim učenicima, obaveza je direktora i odeljenskih starešina da raspored časova, koji će biti emitovan na RTS-u 3, redovno objavljuju na mestu koje je direktno dostupno učenicima i roditeljima poput ulaza škola i spoljašnje oglasne table.

Svi emitovani časovi moći će naknadno i više puta da se pregledaju, istog ili narednog dana, a operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za te edukativne sadržaje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *