Nastavlja se nasipanje nekategorisanih puteva

BOR-Na području grada Bora nastavlja se letnje održavanje nekategorisanih puteva. Prvi krug nasipanja rizlom je završen u Metovnici, a danas je mehanizacija Javno komunalnog preduzeća „3.oktobar“ nastavila rad u rejonu Nestorov potok u Šarbanovcu, a zatim nastavlje uređenje i u ostalim selima. Ove godine je predviđeno da se utroši 15 hiljada kubika rizle, u tri kruga po pet hiljada, u skladu sa potrebama sela.

Osim uređenja atarskih puteva, radi se i uređenje stabala, šiblja i na taj način u selima ćemo obezbediti bolju putnu infrastrukturu“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Očekuje se i rebalans gradskog budžeta za asfaltiranje puteva u selima i gradu i u planu je da se u ovoj godini asfaltom presvuče oko 50 kilometara ulica.

 „Imali smo sastanke sa meštanima sela i dogovorili neophodne radove. Od avgusta počinje asfaltiranje ulica na području celog grada Bora. Podelili smo budžet u dva dela. U prvom smo imali 70 miliona dinara za asfaltiranje i krpljenje udarnih rupa i za početak uređenja puta prema Donjoj Beloj Reci. Sada ćemo izdvojiti dodatna sredstva za sve ono što smo planirali“, dodao je Aleksandar Milikić.

Materijal za nasipanje atarskih puteva u seoskim mesnim zajednicama na području Grada Bora je donirala Kompanija Ziđin Koper Bor, a radove izvodi Javno komunalno preduzeće „3.oktobar“ zajedno sa drugim preduzećima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *