Nastavlja se renoviranje škole u Slatini

BOR – Nakon šest godina od delimične sanacije, u osnovnoj školi u Slatini, selu nadomak Bora, zamenjeni su oluci, a ovih dana sredstvima opštinskog budžeta, u veoma kratkom roku ugrađen je novi kotao za grejanje škole pošto je stari dotrajao. Odobrena su i sredstva za sanaciju zidova u hodnicima čije se renoviranje planira ovog leta. To su, međutim, samo neki od prioritetnih poslova u narednom periodu.

„Veoma važna nam je i zamena dotrajale stolarije, opada fasada, a prokišnjava i krov. Posetili su nas predstavnici Opštine Bor i obećali su da će se ovi problemi rešiti u narednom periodu“
– rekla je učiteljica Violeta Ogrenjac.
 
Osnovna škola u Slatini, koja je u sastavu škole Vuk Karadžić u Boru, sagrađena je pre oko 180 godina. Iako je je jedna od starijih u borskoj opštini i zahteva veća ulaganja, do sada nisu izdvajana veća sredstva u njeno renoviranje.
 
„Mišljenja smo da je škola zapostavljena, što ni u kom slučaju ne zaslužuje. Selo je nedaleko od Bora, a što je najvažnije imamo i dovoljno dece. Zbog toga im treba obezbediti uslove za rad“ – rekla je Violeta Ogrenjac.
 
S obzirom na sve težu ekonomsku situaciju, u osnovnoj školi u Slatini su odlučili da i sami daju doprinos renoviranju. Od starog odbačenog nameštaja ogradili su školu.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2fx8z6″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.