BOR-U sklopu projekta “Tekuće održavanje objekta”, koji finansira Ministarstvo prosvete, u Školi za osnovno i srednje obrazovanje u Boru zamenjena je elektroinstalacija i postavljena led rasveta, a u delu zgrade stolarija. Postavljene su, takođe, pločice na oko 300 kvadratnih metara prostora, završeni toaleti prema svim normama za ovakve obrazovne ustanove, a okrečena je i cela škola. Vrednost projekta je osam i po  miliona dinara bez PDV-a. Osim ovog, u školi “Vidovdan” u planu su još neki drugi projekti.

Pošto Ministarstvo prosvete još uvek finansira određene projekte, konkurisaćemo za sanaciju podova. U toku je i realizacija projekta Izgradnja bežične lokalne računarske mreže, čiji je cilj unapređenje informacione infrastrukture u svim učionicama”, rekla je Sonja Savić, direktor ŠOSO “Vidovdan”.

U ovoj obrazovnoj ustanovi, takođe, su uputili zahtev resornom Ministarstvu da im se odobri formiranje razvojne mešovite grupe dece sa smetnjama u razvoju od tri godine do polaska u školu.

Osim pomoći koju dobijaju od Ministarstva prosvete značajan je doprinos i Grada Bora. Zahvaljujući sredstvima iz budžeta uređuje se dvorište, farba ograda, a u planu je i sanacija fasade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *