Nastavljaju se besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici u Boru

BOR – Odlukom ministra zdravlja Zlatibora Lončara od sredine septembra u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, jednom mesečno organizuju se besplatni preventivni pregledi građana. U Opštoj bolnici u Boru do sada su organizovane provere krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i rada srca, kao i ultrazvučni, ginekološki i preventivni pregledi raka prostate.

U okviru preventivnih pregleda organizovanih u Opštoj bolnici u Boru u prethodna dva meseca zdravstveno stanje je proverilo više od 200 pacijenata iz Bora kao i iz Majdanpeka. U poređenju sa drugim gradovima odziv je odličan„ rekao je dr Goran Joksimović, v.d. direktora Opšte bolnice i istakao„da je značaj preventivnih pregleda veliki jer kao što je i sam ministar na jednom od sastanaka sa direktorima zdravstvenih ustanova rekao kada bi kod pet pacijenata bolest bila otkrivena na vreme, bilo bi spašeno pet života, jer je u slučaju ranog otkrivanja bolesti i mogućnost izlečenja veća“.

Akcija besplatnih preventivnih pregleda u borskoj bolnici biće nastavljena u nedelju 19. novembra od 8 do 16 časova.

„Radiće se ultrazvuk stomaka, provera funkcije štitaste žlezde i mamografija. Mamografijom su obuhvaćene žene starosti od 40 do 70 godina, a da ne bi došlo do velikih gužvi i kako bi se odvojili hitni slučajevi, pacijentkinje će pre upućivanja na mamografiju morati da obave pregled dojke kod hirurga“, kaže v.d. direktora Opšte bolnice, Goran Joksimović.

Zainteresovani za ultrazvučni pregled stomaka bi trebalo da se prijave najkasnije do 14 sati i 30 minuta, kako bi pregled mogao da bude završen u toku dana. Pravo na pregled imaju osigurana lica koja na uvid donose zdravstvenu karticu, kao i neosigurana lica sa važećom ličnom kartom.

Nastavljaju se besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici u Boru, 15. novembar 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=gZa58EsW_Bs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *