Nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda

0

BOR – Za besplatne preventivne preglede, koje od 2017. godine u cilju promocije prevencije i ranog otkrivanja bolesti sprovodi Ministarstvo zdravlja, a koji su poslednje nedelje maja organizovani u Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Boru i ovog puta vladalo je veliko interesovanje.

Zadovoljna sam ovim pregledima i došla sam da proverim i vid i hormon štitaste žlezde kao i da uradim ultrazvuk stomaka“, rekla je jedna sugrađanka.

Ja radim u prepodnevnoj smeni i teško mogu da dođem na pregled radnim danima. Baš mi odgovara što su pregledi nedeljom i što nema dugog čekanja“, rekla je druga Boranka.

Ultrazvučni pregled abdomena i provera nivoa hormona štitaste žlezde organizovani su u borskoj bolnici, a oftalmološki pregled u Domu zdravlja.

U svim dosadašnjim akcijama do sada je pregledano oko tri hiljade pacijenata, kojima su osim pregleda iz svih oblasti urađene i analize. Očekivali smo veći odziv među sugrađanima bez osiguranja, ali se u toku trajanja akcije javila samo 22 Boranina. Zato apelujemo na lica bez osiguranja da dođu i provere zdravlje“, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Priliku da proveri svoje zdravstveno stanje tokom ove akcije iskoristilo je 200 Borana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *