Neka Božić donese više mira, ljubavi i sloge

0
NEGOTIN – Povodom Božića, najradosnijeg praznika hrišćana, svete službe su služene u svim pravoslavnim hramovima na području opštine Negotin u prisustvu velikog broja vernika i građana. U Hramu Svete Trojice, po služenju Svete liturgije, uz sasluženje Crkvenog hora, vernicima i okupljenim građanima, preneta je ovogodišnja Poslanica Patrijarha srpskog Irineja. „Molimo se novorođenom Hristu da u godini koja dolazi bude manje nemira a više mira, manje mržnje a više ljubavi, manje nesloge a više sloge, poručio je u ime poglavara SPC, protojerej Milan Radović, starešina Nove Saborne crkve.
Proslava Božića, praznika rođenja Isusa Hrista, počela je u ponoć prvom Božićnom liturgijom u Staroj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice i u Manastiru Bukovo, a čas Hristovog rođenja oglasila su zvona svih pravoslavnih hramova. I jutro na Božić, počelo je prazničnim službama i svečano, a tako će biti i drugog i trećeg dana Božića.
Proslava božićnih praznika u opštini Negotin je počela juče na Badnji dan, osvećenjem i paljenjem badnjaka i lomljenjem česnice, u dvorištu Hrama Svete Trojice u prisustvovu više stotina Negotinaca. Božić, najradosniji dan za sve hrišćane, koji treba slaviti u miru i radosti, građanima je čestitao i predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović, poželevši im da Hristovo rođenje slave u krugu porodice i prijatelja, okruženi dragim ljudima, poštujući tradiciju ovog velikog hrišćanskog praznika i sa željama da Božić donese zdravlje, radost, mir, slogu i napredak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *