„Neka se veseli nebo i neka se raduje zemlja! Hristos vaskrse i život caruje”

0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Porfirije, u uskršnjoj poslanici svim vernicima je poželeo blagodat, milost i mir od Boga Oca i Gospoda Isusa Hrista, i Duha Svetoga, uz radosni vaskršnji pozdrav.

Gospod naš Isus Hristos, koji je prineo sebe na žrtvu, jednom za svagda, za život sveta, kako bi poneo grehe mnogih, nije nas nikada do sada zaboravio niti ostavio. Njemu se u ove svete dane obraćamo kolenopreklonom molitvom da zaštiti, spase, pomiluje i sačuva rod naš pravoslavni od svih pošasti, nepravdi i nasilja. U tom molitvenom susretu verujemo i znamo da svaka tragičnost postaje prostor nade i smisla, dok bez Njega svuda caruju, beznađe i besmisao“, poručio je patrijarh i pozvao svoju duhovnu decu u Svetu Crkvu Hristovu.

Sveta Crkva Hristova temeljni je dom svakog našeg ovozemaljskog prebivališta i ne poznaje granice. Ko može da odredi granice Vaskrsenja i života na kojima se temelji naša Crkva? Reč je Hristova: „Ja sam vaskrsenje i život. Ko veruje u mene, ako i umre, živeće. I svako ko živi i veruje u mene, neće umreti vavek”. Stoga, starajmo se da blagodatno i bogoslužbeno uranjamo u Tajnu Krsta i Vaskrsenja Hristovog, da ljubimo jedni druge kao što Hristos ljubi nas. „A kada se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno obuče u besmrtnost, onda će se ispuniti ona reč što je napisana: Pobeda proždre smrt, i utrće Gospod suze sa svakoga lica, i sramotu naroda svojega ukinuće sa sve zemlje. Hristos Vaskrse“!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *