Nekoliko odeljenja u borskim školama prešlo na kombinovanu ili onlajn nastavu

BOR-„U osnovnim i srednjim školama u Boru 19 nastavnika i 34 učenika su potvrđeno pozitivna na korona virus. Međutim, sa nastave izostaje i veliki broj učenika koji imaju slične simptome korona virusu, a koji se ne testiraju, tako da pravu sliku obolelih nemamo“, rekao je koordinator rada srednjih škola Milovan Božović.

„S obzirom na postojeću epidemiološku situaciju, a prema uputstvima Ministarstva prosvete, samo se u jednom odeljenju Osnovne škole „Dušan Radović“ nastava organizuje onlajn. Na kombinovani model nastave prešlo je po jedno odeljenje u Osnovnoj školi „Dušan Radović“, Ekonomsko trgovinskoj školi, a po dva u Mašinsko elektrotehničkoj i u Osnovnoj školi „3. oktobar“, dodao je je Božović.

Takođe, veliki problem su i odsutni prosvetni radnici, jer je sa postojećim brojem teško organizovati nastavu, ali za sada se to uspešno rešava.

Božović je još rekao da su prema statistici najugroženija kategorija stariji osnovci i mlađi uzrast u srednjim školama, jer se ovi  učenici najviše druže i na taj način prenose virus.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.