Neophodno proširenje novog majdanpečkog groblja

MAJDANPEK – Najveći deo današnje sednice Skupštine opštine Majdanpek odnosio se na analizu rada javnih preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava, a pored izveštaja o radu u prošloj, usvojeni su i programi poslovanja za ovu godinu, usklađeni sa rebalansom budžeta za 2021. godinu, kao i  programi korišćenja budžetskih subvencija u ovim javnim preduzećima.

Kao dopunska tačka našao se predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program korišćenja subvencija JP „Vodovod“ za 2021. godinu, gde je došlo do određenih korekcija.

Po izmenjenom programu visina budžetskih subvencija namenjenih ovom preduzeću iznosi 20 miliona 600 hiljada dinara, od kojih su 19,6 miliona tekuće, a milion dinara kapitalne subvencije“, navela je Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Na sednici Opštinskog veća, koja je prethodila skupštinskom zasedanju, doneta je i odluka o proširenju novog majdanpečkog groblja, s obzirom na to da do kraja kalendarske godine više neće biti mesta za sahranjivanje, čulo se na ovom skupu.

Odbornici su potvrdili i više drugih odluka na koje je Opštinsko veće dalo saglasnost na prethodnim sednicama, a na predlog Komisije za kadrovska pitanja za vršioca dužnosti direktora Centra za kulturu Majdanpek ponovo je imenovan Saša Martinović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *