(Ne)poštovanje obaveze nošenja zaštitnih maski

MAJDANPEK – Iz dana u dan brojke o broju inficiranih koronom u Srbiji se povećavaju. Stručnjaci su saglasni da je epidemiološka situacija još uvek pod kontrolom, ali nesigurna, pre svega, zbog nepoštovanja osnovne epidemiološke mere koja se odnosi na nošenje zaštitnih maski.

U majdanpečkoj opštini je, kao i u većini drugih sredina, trenutna epidemiološka situacija mirna, nema novoobolelihod korone, ali da bi zadržali takvo stanje neophodno je da svi poštujemo osnovne epidemiološke mere, jer je to najmanje što možemo da učinimo za svoje i zdravlje svojih najbližih. Pored toga, zaštitićemo i zdravstveni sistem, pre svega, u kadrovskom smislu, jer je veliki broj zdravstvenih radnika bio mobilisan u tom smislu i od proletos je praktično bez odmora”, naglašava doktor Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić” u Majdanpeku.

U Majdanpeku je, inače, nepoštovanje mere nošenja zaštitnih maski najvidljiva u zatvorenoj zelenoj pijaci subotom, kada je pijačni dan i kada najveći broj kako prodavaca, tako i kupaca ne nosi zaštitnu masku, dok o poštovanju mere fizičke distance nema ni govora zbog malog prostora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *