„Nevsun“ preporučio akcionarima da ne prodaju akcije

Kompanija „Nevsun Risoursiz” saopštila je da je njen Odbor direktora odbio ponudu kompanije “Lundin Majning Korporejšn” za sticanje svih emitovanih akcija kompanije Nevsun po ceni od 4,75 kanadskih dolara po akciji u gotovini. Prema rečima Ijana Pirsa, predsedavajućeg Odbora direktora kompanije Nevsun, ova ponuda u značajnoj meri i suštinski potcenjuje kompaniju Nevsun i ne uspeva da iskaže stratešku vrednost njene imovine.

Odbor direktora Nevsuna razmatrao je preporuku specijalne komisije nezavisnih direktora i obavio konsultacije sa finansijskim i pravnim savetnicima, na osnovu čega je jednoglasno preporučio akcionarima kompanije da odbiju takozvanu “neprijateljsku” ponudu i ne prodaju svoje akcije. “Nevsun” je takođe saopštio da se vode pregovori sa većim brojem strana u pogledu mogućih rešenja sa većom vrednošću u odnosu na ponudu kompanije “Lundin” i da se očekuju bolje ponude ili druga rešenja koja bi trebalo da utiču na povećanje vrednosti akcija.

“Projekat Čukaru Peki u Srbiji jedan je od najboljih svetskih fazno-razvojnih projekata za proizvodnju bakra, a rudnik Biša u Eritreji donosi snažan dotok novca potrebnog za poslovanje, uz životni vek rudnika koji je odnedavno produžen. Ta imovina predstavlja izuzetnu dugoročnu vrednost za naše deoničare, zahtevajući i značajnu premijsku cenu od bilo kog subjekta koji namerava da je stekne”, rekao je Ijan Pirs, predsedavajući Odbora direktora kompanije Nevsun Risoursiz.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *