Nezadovoljni dosadašnjim izdvajanjima, Grad Bor najavio više para za kulturu

BOR-Izdvajanja za razvoj kulture u Boru iz gradskog budžeta za 2023.godinu biće značajno uvećana. Na osnovu zahteva predstavnika Narodne biblioteke i Muzeja rudarstva i metalurgije u planu je da se više ulaže u programske sadržaje i infrastrukturne radove. U Narodnoj biblioteci  neophodna je, između ostaloga, hidroizolacija krova, sanacija toaleta, a u Muzeju unutrašnje uređenje i nastavak projekta Rudarsko nasleđe Bora i okoline, rečeno je na sastanku predstavnika Grada Bora, Ustanova kulture, udruženja, samostalnih umetnika povodom predloga izrade budžeta za narednu godinu.

Predlog prisutnih je  bio da se uvećaju sredstva za konkurse za finansiranje ili sufinansiranje projekata koji se uspešno realizuju već petu godinu.

„Zakonska regulativa kaže da se amaterska kulturno umetnička društva i sva udruženja u oblasti kuture, stučnjaci i slobodni umetnici moraju finansirati na ovaj način. Svake godine uvećavamo budžet i to je plan i za iduću godinu„, rekla je Milena Stanojković Kožović.

 Na osnovu pristiglih zahteva plan je da se budžet za sufinansiranje projekata u oblasti kulture u Boru trostruko poveća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.