Nezadovoljstvo zbog tople vode

BOR – Stanari zgrada devet, 11, 13 i 15 u Bobijevoj ulici u naselju Novi gradski centar u Boru već nekoliko dan imaju problema u snabdevanju toplom vodom. Pošto su dve pumpe zbog kvara upućene na remont , uključena je pumpa slabijeg kapaciteta.

„Nemamo jače pumpe i zato smo primorani da ugradimo ovu slabiju, ali je važno da stanari imaju toplu vodu. Pumpe će biti završene krajem naredne nedelje“, rekao je vd direktor JKP Toplan Bor Darko Milićević.

Iako ima tople vode, stanari su nezadovoljni. Zbog slabijeg kapaciteta pumpe, potrošnja im je sada ,kažu uvećana, a cena po kubiku tople vode je blizu 600 dinara.

„Topla voda je skupa, ali naši troškovi teško da mogu da se uklope u tu cenu. Samo struju plaćamo 20 miliona godišnje. Ja sam predlagao potrošačima da kupe sami bojlere, biće bolje i za njih, ali i za nas. Oni, međutim, nisu hteli“, dodao je Milićević.

Pošto su naišli na nerazumevanje potošača, odgovorni u Toplani su odlučili da pojačaju grejače i poboljšaju izolaciju na bojlerima, kako bi pre svega smanjili troškove. U 17 podstanica u Novom gradskom centru ugrađeno je 19 bojlera za potrebe oko 1.000 stanova.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3m8saj“ allowfullscreen ]
Nezadovoljstvo zbog tople vode, 13… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *