Nezaposlenost glavni problem mladih u Boru

BOR – Nezaposlenost mladih jedan je od najvećih problema Srbije, budući da je, naročito kada su u pitanju strukturna i ciklična nezaposlenost, povezana sa neostvarivanjem očekivanih prihoda i siromaštvom, besparicom, povećanom učestalošću kriminala, mentalnim oboljenjima, samoubistvima, razvodima brakova, stagnacijom znanja i veština, a to sve ima direktan uticaj na bezbednost i zdravlje nacije i na trajni gubitak ljudskih resursa. I istraživanje koje je u Boru sproveo Web tim „Bor 030“, a u okviru projekta Mladi glasno, pokazalo je da je glavni problem mladih i u ovoj lokalnoj zajednici upravo nezaposlenost.

„Najveći problem mladih u Boru je nezaposlenost koju prate korupcija i stranačko zapošljavanje, ali i nedostatak Omladinskog centra gde bi mogli da realizuju svoje ideje, pokazalo je istraživanje koje je, sprovedeno u okviru projekta „Mladi glasno“. Mladi Borani koji su biznis počeli na internetu ponudili su rešenja problema nezaposlenosti, a u okviru ovog projekta“, izjavila je Aleksandra Mitrović, koordinator projekta „MladiGlasno“.

Projekat „Mladi glasno“ podržale su mnoge organizacije među kojima Kancelarija za mlade Opštine Bor, Zaječarska inicijativa, Fondacija Iskorak i Nacionalna zadužbina za demokratiju.

[iframe width=“854″ height=“480″ src=“https://www.youtube.com/embed/z00mvaJ3ylc“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *