BOR-  Veliki broj nezaposlenih, stambena i socijalna  pitanja,  tri su osnovna problema žitelja Starog i Novog Selišta u Boru, rečeno je prilikom posete predsednika Opštine Bor Aleksandra Milikića  sa saradnicima  ovim naseljima. Među prvima problem je istakla Slađana Marković koja je na birou za zapošljavanje dve decenije.

Nemam nikakvo izdržavanje, suprug mi je preminuo, tražim posao, ali bezuspešno. Zato sam došla da se konsultujem sa predsednikom“, požalila nam se Slađana.

Ne manje značajan je i slučaj  Danijele Džaferovski čija sedmočlana porodica traži krov nad glavom.

Dugo godina smo živeli u barakama, bez vode i struje. Imamo petoro dece,suprug je operisan i ne radimo nigde.Sad smo našli stan preko opštine, pa sam došla da vidim ako može predsednik da nam pomogne. Ako bi nam dodelili taj stan mi bi bili presrećni“, rekla je Danijela.

Na ovom prijemu građana je istaknuto da Opština  Bor preduzima konkretne mere kako bi građanima pomogla u rešavanju ovih gorućih problema.

„Opština Bor je u prethodnom periodu nizom mera izašla u susret rešavanju problema zapošljavanja. Ovih dana će biti potpisan ugovor između opštine Bor  i filijale Nacionalne službe zapošljavanja gde će 13 miliona dinara biti odvojeno iz  budžeta  za javne radove preko kojih će se uposliti 90 radnika . Deo finansijskih sredstava biće utrošen za stručnu praksu i samozapošljevanje. U ovim mesnim zajednicama prisutan je i problem vezan za stanove koje je opština Bor dala na korišćenje.  Pošto su nekim građanima istekli ugovori Komisija će razmotriti te zahteve i na osnovu njih dati rešenja  o produženju korišćenja u narednih šest mesec“i, rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

Rešenje  pitanja stanovanja je veoma značajno, jer istekom tog ugovora oni gube pravo na korišćenje socijalne zaštite i sve što im pripada po osnovu sticanja stanarskog prava, dodao je Milikić.

Tokom ove posete za  pomoć u rešavanju problema, predsedniku Opštine Bor obratilo se 40 građana dve mesne zajednice.

      

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *