ZAJEČAR – Direktor Srpskog atletskog saveza, Slobodan Branković posetio je Zaječar i sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem u Gradskoj upravi razgovarao o projektu izgradnje atletske staze, odnosno atletskog stadiona i stvaranju uslova za razvijanje atletskog sporta u Zaječaru. Grad će od Saveza dobiti na poklon kompletan projekat Atletskog stadiona koji će biti na mestu sadašnjeg gradskog stadiona.

Plan gradske uprave je da nakon završetka novog fudbalskog stadiona koji se upravo gradi na Kraljevici, od starog gradskog stadiona napravi atletski stadion koji bi, prema rečima Slobodana Brankovića, direktora Srpskog atletskog saveza, bio jedinstven na Balkanu, pa će zato Atletski Savez do kraja godine donirati gradu projekat atletskog stadiona.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić istakao je da će troškovi izgradnje biti izuzetno mali za ovakav projekat, imajući u vidu da se radi o rekonstrukciji već postojećeg stadiona i da postoje načini da se obezbedi novac.

Uz zahvalnost Savezu na donaciji projekta, gradonačelnik je istakao i da bi trebalo da gradnja atletskog stadiona počne već na jesen naredne godine, odmah po završetku novog fudbalskog stadiona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *