Nije usvojen rebalans budžeta u Boljevcu

0

BOLJEVAC – Za predloženi rebalans budžeta glasalo je 14 odbornika, od ukupno 30, koliko broji postojeći saziv, tako da ova odluka nije usvojena. Rebalansom je, inače, bilo predviđeno uvećanje sredstava za 100 miliona dinara, namenjenih kapitalnim projektima koji su dobili podršku državnih i drugih institucija. Reč je o vodosnabdevanje seoskih naselja, dogradnji vrtića, rekonstrukciji sportske hale.

Za razliku od rebalansa, odluka o kratkoročnom zaduživanju opštine za finansiranje tekuće likvidnosti je usvojena. Usvojene su i odluke o subvencijama Javnom komunalnom preduzeću „Usluga“ i Javnom preduzeću „Bogovina-Bor“ i svi planovi i izveštaji o radu direktnih i indirektnih korisnika budžeta, osim izveštaja o radu pravobranioca. Raspravu o ovom izveštaju je pokrenuo odbornik Mića Micarević.

Pravobranilac Jasmina Srećković je ovu diskusiju nazvala hajkom. Naglasila je takođe da je nakon njenog dolaska realizovano niz uspešnih poravnanja i priveden kraju dugogodišnji spor sa firmom „Milenium“, nekadašnjim zakupcem objekata na Rtnju.

Do isteka mandata postojećeg saziva Skupštine opštine boljevac, najavljeno je održavanje još jedne sednice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *