Nikola Bertolini, evropski zvaničnik posetio Bor

0

Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju delegacije Evropske Unije u Srbiji posetio je Bor. Za njega je organizovan prijem u gradskoj kući na kojem se između ostalog, diskutovalo o budućem razvoju Bora i strateškim projektima koji se mogu realizovati uz pomoć evropskih fondova.

BOR – „Evropska Unija je spremna da pomaže razvoj lokalne zajednice u Boru u oblasti zaštite životne sredine, kao i u projektima za mlade kako bi se oni motivisali da ostanu da žive i rade u rodnom gradu. Napredak u rudarskom gradu, posebno u unapređenju ekoloških standarda i kvaliteta života građana je vidljiv, ali svakako postoji mogućnost za pomake u ovim oblastima„, rekao je Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju delegacije Evropske Unije u Srbiji na prijemu u Gradskoj upravi u Boru.

Imali smo zanimljive i otvorene diskusije o budućem razvoju grada Bora. Videli smo i čuli da Grad Bor sarađuje u izradi planova sa civilnim društvom i građanima za lokalni razvoj što je jako dobro. Nama su potrebni zreli projekti, strateške prirode koji za Bor predstavljaju najveći prioritet„, kazao je Bertolini.

U prethodne tri godine u Boru su realizovani projekti prekogranične saradnje koje finansijski pomaže EU u iznosu od tri miliona evra. Reč je o projektima koji su rađeni u interesu svih građana, a po definisanim oblastima„, naglasio je na prijemu gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i napomenuo da i u narednom periodu očekuje nastavak uspešne saradnje u projektima koje pomažu evropski fondovi, a na dobrobit lokalne zajednice.

Protokolom posete evropskog zvaničnika Boru bio je predviđen i razgovor sa predstavnicima Udruženja građana „Kokoro“ koje, uz podršku EU realizuje projekte za mlade.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *