Normalizacija vodosnabdevanja u Zlotu tokom večeri

0

ZLOT, BOR-Veći deo sela Zlot kod Bora, oko 900 domaćinstava, je od sinoć bez vode zbog požara na elektroinstalacijama u pumpnoj stanici Zlot – Pećine. U požaru, koji je izbio oko 18 sati, izgorela je kompletna instalacija tako da su obe pumpe kapaciteta 40 litara vode u sekundi prestale da rade.

Trenutno je van funkcije pumpa i kompletna elektroinstalacija je izgorela, napojni i komandni vod tako da je nemoguće trenutno sanirati kompletnu opremu. Ekipe Vodovoda rade prenosni ormar da ga što pre osposobimo za rad“, rekao je Goran Topalović, tehnički direktor JKP „Vodovod“ Bor.

Zahvaljujući alarmnom sistemu koji poseduje najstarija automatska pumpna stanica, radnici Vodovoda su brzo reagovali i požar se nije proširio na objekat.

Čim su nam javili, odmah smo izašli i ugasili požar već oko 18.30“, kaže Vladimir Milanović, radnik u JKP Vodovod Bor.

Da bi voda u domaćinstva stigla što pre, problem izgorelih elektroinstalacija u pumpnoj stanici Zlot pećine za sada je rešen privremeno. U planu je kompletno renoviranje pumpne stanice i elektroinstalacije.

Mi smo već počeli da nabavljamo potrebni materijal da bi potpuno obnovili instalaciju. Očekujem da ćemo ovaj posao završiti za desetak dana“, kaže Goran Pavić, direktor JKP Vodovod Bor.

S obzirom na kvar čije je otklanjanje trajalo duže, Vodovod u Boru obezbedio je dve cisterne koje su pijaćom vodom snabdevale sve potrošače u Zlotu, čak i one u najudaljenijim zaseocima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *