Normalizovano vodosnabdevanje Majdanpečana

MAJDANPEK – Posle desetodnevnih problema sa nestašicom vode za piće, nakon obilnih padavina tokom dva dana, nivo akumulacije na vodozahvatu „Pustinjac“ se značajno povećao tako da je od vikenda normalizovano vodosnabdevanje Majdanpečana.

Vode ima dovoljno za normalno vodosnabdevanje grada i nadamo se da će hidrološki uslovi dozvoliti da  takva situacija potraje. Što se daljih planova tiče, ono što je neophodno uraditi  jeste čišćenje jezera Pustinjac od mulja, što predstavlja izuzetno veliku investiciju, tako da je naš plan da nabavimo jedno manje amfibijsko vozilo koje bi bilo desetostruko jeftinije, a uz pomoć kojeg bi sami očistili vodozahvat od nagomilanog mulja“, rekao je Slobodan Krajić, v.d. direktora JP „Vodovod“ Majdanpek.

Iako je do problema u vodosnabdevanju, poslednjih dana jula, došlo zbog dužeg sušnog perioda, bilo je i neosnovanih tvrdnji pojedinaca da je razlog nestašice vode za piće potrošnja kompanije Ziđin, koja je to dematovala.

Voda sa vodozahvata „Pustinjac“ u Rudniku bakra Majdanpek koristi se  isključivo za piće i osnovne sanitarne potrebe, a za sve ostalo koristi se  voda sa kopovskih akumulacija“, rekla je Sandra Barbulović, zamenik rukovodioca Odeljenja za zaštitu životne sredine RBM, navodeći težnje ove kompanije za očuvanjem životne sredine, a samim tim i vodnih resursa.

To su potvrdili i nadležni u majdanpečkom „Vodovodu“ koji su u pumpnom postrojenju vodozahvata pokazali da je u pogonu jedino pumpa koja grad snabdeva vodom za piće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.