Nova akademska godina na Pedagoškom fakultetu u Negotinu

0

NEGOTIN – Sa studentima i brucošima vranjskog Pedagoškog fakulteta,  Visokoškolske jedinice u Negotinu, na početku nove akademske godine sastala se dr Sunčica Denić Mihailović, redovan profesor i dekan te visokoškolske ustanove, koja radi pri Univerzitetu u Nišu. Susret sa akademcima upriličen je povodom svečane dodele indeksa studentima prve godine, koji će znanja za budući životni poziv učitelja sticati u Negotinu. Ove godine nastavom u prvoj godini biće obuhvaćeno 28, od ukupno 150 studenata koliko ih se školuje u Negotinu.

„Zadovoljni smo brojem upisanih studenata u Negotinu, kojih je u odnosu na prošlu godinu za desetak više. S obzirom na to da je kod nas u Srbiji trend  da se smanjuju upisne kvote na fakultetima, jer nikome nije u interesu da školuje mlade ljude koji kasnije neće imati mogućnost da se zaposle i rade u struci, brojem upisanih studenata u Negotinu i na programima Pedagoškog fakulteta u Vranju jesam zadovoljna“, istakla je dr Sunčica Denić Mihailović, od prošle godine u oktobru, dekan Pedagoškog fakulteta u Vranju.

Ona je prilikom boravka u Negotinu izjavila da će Pedagoški fakultet biti inicijator sastanka sa predstavnicima lokalnih samouprava Borskog okruga.

 „Mi moramo da uspostavimo bolju saradanju sa predstavnicima sredina iz kojih se školuje budući učiteljski kadar, a to su gradovi u istočnom delu Srbije koji gravitiraju Negotinu kao mestu sa tradicijom u obrazovanju mladih za taj poziv“, rekla je dekanka vranjskog Pedagoškog fakulteta koja je ovih dana boravila u Negotinu.

Helena Mihajlović i Jovana Miladinović, studentkinje prve godine su sa reporterom TV Bor podelile motive kojima su se rukovodile prilikom izbora životnog poziva. One kao i većina njihovih kolega i koleginica su bile saglasne da je ljubav prema deci i pedagoški rad sa njima presudio u izboru visoke škole i ne skrivaju nadu da će po završenom fakultetu sa uspehom naći posao u struci.

Profesor dr Sunčica Denić Mihailović, dekan Pedagoškog fakulteta u Vranju je studentima prve godine Visokoškolske jedinice u Negotinu podelila indekse i poželela im uspešnu akademsku godinu i školovanje na fakultetu koji je bio njihov izbor.

Nova akademska godina na Pedagoškom fakultetu u Negotinu, 5. oktobar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *