Nova džudo sezona

BOR- Džudo klub Bor počeo je novu sezonu sa idejom da dostigne rezultate iz prethodnih godina. Iako su uslovi takvi da uglavnom radi sa mladim takmičarima, jer stariji, sportski izgrađeni i najkvalitniji odlaze, u borskom klubu očekuju da će se dosadašnji rad isplatiti kroz veći broj državnih odličja. Na Prvenstvu Srbije medalju je prethodne godine osvojio samo Radan Radovanović, ali je to bila godina u kojoj se rad sa više od 80 dece primetio i u kojoj je ispunjen organizacioni plan nastupa na gotovo svim takmičenjima u kalendaru, domaćim i međunarodnim.

„Generalno je ocenjujemo pozitivno, ako se gleda kroz masovnost, kroz broj nastupa, na domaćoj i međunarodnoj sceni. Ali, ako se gleda kroz broj osvojenih medalja, onda je to neuspešna sezona, imajući u vidu da smo ranijih godina osvajali od dve do šest državnih medalja, a ove samo jednu, u konkurenciji juniora. Ali, imali smo čak osam takmičara koji su bili u borbi za medalju, a ostali su na stepenik od odličja.Većina tih takmičara je i dalje u istoj uzrasnoj kategoriji, iskusniji su sada, kvalitetniji i mi očekujemo da od njih osam bar polovina stigne do državne medalje.“, rekao je Senta Stojković, šef Stručnog štaba Džudo kluba Bor.

Osim popravljanja rezultata, u borskom klubu smatraju da je još važnije da i ove godine ispoštuju kalendar takmičenja za šta su im neophodna finansijska sredstva, pa sa zebnjom gledaju na smanjenje godišnjih izdvajanja za sport u opštinskom budžetu. Računaju da će ipak imati mogućnost da nastupaju na takmičenjima na kojima imaju uzdanice za medalje:

„Imamo nešto juniora, može da se desi da uspeh ponovi Radan Radovanović, da osvoji medalju i ove godine, ali smo se pre svega bazirali na ove tri kategorije, mlađi pioniri, stariji pioniri i kadeti.“, dodao je Senta Stojković, šef Stručnog štaba Džudo kluba Bor.

A upravo kadeti i prvi su u takmičarskom pogonu, jer je u drugoj polovini januara organizovano prvenstvo centralne Srbije. Osvajači medalja sa ovog takmičenja za dve nedelje boriće se na državnom šampionatu, u Beogradu, a samo najbolji će u reprezentaciju Srbije, kojoj predstoji Balkanski i Evropski šampionat. Dobro je što Balkanijada postoji i u konkurenciji pionira, kažu u Džudo klubu Bor, jer to pruža mogućnost mladim takmičarima da se dokažu i nastupajući u klubu kao što je borski, možda malom, ali sa značajnim rezultatima u ovom sportu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *