Nova toplana u Majdanpeku naredne godine

MAJDANPEK – Pored  postojeće, rekonstruisane toplane, koja je sa mazuta prešla na drvnu sečku, Majdanpek će naredne godine dobiti još jednu novu toplanu, u gornjem delu grada, o čijoj izgradnji je  predsednik Opštine Dragan Popović, potpisao ugovor u Ministarstvu rudarstva i energetike.

Vrednost ove investicije, koja će osim ugradnje dva kotla na drvnu sečku i komprimovani gas, podrazumevati i zamenu dotrajalog toplovoda u ovom delu grada, kao i novih podstanica je 5,5 miliona dinara, od kojih će 905 hiljada evra biti otpisano, dok će  kredit od 4,5 miliona kod Nemačke razvojne banke biti otplaćivan narednih 18 godina, uz godišnju kamatu od jedan odsto. Na ovaj način sredstva za nabavku energenata biće prepolovljena, a Madanpečani će imati stabilno daljinsko grejanje u narednih 30 godina“,  ističe Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Prelaskom postojeće toplane sa mazuta na drvnu sečku i izgradnjom još jedne na biomasu, odnosno komprimnovani gas, Majdanpek se svrstao u red prvih gradova u Srbiji, čije toplane su prešle na ekološki prihvatljive energente.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.