Nova vakuum pumpa za potrebe RBM-a

MAJDANPEK- Uključivanjem u rad nove rudarske mehanizacije i opreme, osposobljavanje gotovo svih bušilica, kojima je povećan stepen raskrivanja rudnog ležišta Istok i intenzivnim odvodnjavanjem Južnog revira stvoreni su uslovi za realizaciju ambicioznog godišnjeg plana Rudnika bakra Majdanpek. Veoma bitna mašina za pogon filtraže, vakuum pumpa, očekuje se uskoro, a u najavi je još novih vozila, kao i cisterni za polivanje kopa, koje su posebno značajne u letnjem periodu, naročito zbog blizine rudnika gradu.

“Ovih dana stiže nam nova vakuum pumpa  za potrebe filtraže, čijim aktiviranjem ćemo moći da odgovorimo potrebama nove topionice kada je vlažnost koncentrata u pitanju”, navodi  Branislav Tomić, direktor Rudnika bakra Majdanpek.

Nakon mehanizacije i opreme pristigle prošle godine, u najavi za ovu je još novih vozila, ali i cisterni za polivanje kopovskih puteva.

“Cisterne su za nas veoma značajne, jer njihovim angažovanjem u značajnoj meri olakšavamo rad zaposlenih u uslovima velikih vrućina i prašine, koja, naravno pored radnika rudnika, pravi problem i našim sugrađanima”, dodaje Tomić.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/kxEA630R3kc“ frameborder=“0″ allow=“autoplay; encrypted-media“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.