Nove ekipne medalje Srbije za kraj Prvenstva Evrope u streljaštvu

Ženska reprentacija Srbije u disciplini vazdušni pištolj, u sastavu Zorana Arunović, Bobana Veličković Momčilović i Jelena Tomić osvojila je bronzanu medalju završnog dana Prvenstva Evrope u Đeru, u Mađarskoj, a muška reprezentacija u istoj disciplini, u sastavu Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov osvojila je srebrnu medalju, nakon poraza od Ukrajine, u finalu.

Srpski tim ženski tim bio je ubedljivo najbolji u kvalifikacijama, sa čak 13 krugova više od drugoplasirane Rusije i 15 od Mađarske. Bobana Veličković Momčilović bila je pojedinačno najuspešniji strelac timskih kvalifikacija, sa 291 krugom, a dva kruga manje imala je Zorana Arunović. Ipak, u takmičenju po novim pravilima, više sreće u četvrtfinalnim, polufinalnim i završnim duelima imale su ekipe Rusije i Nemačke, koje su zauzele prva dva mesta, dok je Srbija u duelu za bronzano odličje bila bolja od Ukrajine.

Srebrne medalje na evropskom prvenstvu prethodno su za Srbiju osvojili Zorana Arunović (vazdušni pištolj), miksevi puškom i pištoljem. Bobani Veličković Momčilović je pripalo bronzano odličje u pojedinačnoj konkurenciji pištoljem. Andrea Arsović je u petak postigla pojedinačni svetski rekord kvalifikacija puškom.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.