Nove lokalne komunalne takse u Opštini Majdanpek

MAJDANPEK – Nakon predstavljanja na današnjoj Javnoj raspravi, nova Odluka o lokalnim komunalnim taksama, usklađena sa zakonskim novinama, naći će se sledeće nedelje pred odbornicima Skupštine opštine Majdanpek.

Odluka je usklađena sa zakonskim izmenama iz 2018. godine i odnosi se na plaćanje lokalnih komunalnih taksi za isticanje firme na poslovnom prostoru, držanje motornih, drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina i držanje sredstava za igru“, kaže Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek, dodajući da je visina tarife lokalnih komunalnih taksi utvrđena je po zonama i usklađena sa vrstom delatnosti, veličinom pravnog lica, kao i visinom godišnjeg prihoda.

Primera radi, preduzetnici iz tzv. prve grupe, u zavisnosti od kategorije pravnog lica, lokalnu komunalnu taksu, u prvoj zoni, plaćaće u rasponu od 66 do 177 hiljada dinara, a u šestoj zoni od 19,9 do 53 hiljade dinara. Kompletna Odluka, sa  tarifama taksi po zonama, može se videti na zvaničnoj internet stranici Opštine Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *