Nove mere u Boru: Zabranjen rad robne pijace, pojačana dezinfekcija

0

BOR – Članovi Štaba za vanredne situacije u Boru usvojili su sedam novih mera koje na teritoriji grada Bora počinju da se primenjuju od 20. marta.

Njima je predviđeno zatvaranje i zabrana rada robne i buvlje pijace u Boru, dok zelena pijaca nastavlja da radi, ali uz posebne mere zaštite. To znači da će na ulazima biti postavljena službena lica koja će kupcima i prodavcima pri ulasku i izlasku sa zelene pijace dezinfikovati ruke i obuću, dok će prodavci morati da nose zaštitne rukavice i masku ili prekrivku za usta.

Ugostiteljski objekti moći će rade u vremenskom intervalu od 6 do 17 časova, a zaposleni će imati obavezu da nose rukavice, zaštitnu masku ili prekrivku preko usta i da na ulazu u objekte ili bašte izvrše dezinfekciju ruku i obuće gostiju. Isto će važiti i za radnike u prodavnicama, marketima, benzinskim pumpama, frizerskim, kozmetičkim i drugim samostalnim radnjama.

Za sve objekte i bašte važiće odluka da se na dva kvadratna metra može nalaziti maksimalno jedan gost, kupac ili mušterija.

Doneta je i odluka da večeras počne dezinfekcija ulica i parkova u Boru za koju će biti zadužena javno komunalna preduzeća „3. oktobar“ i „Vodovod“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *