Novi broj Beležnice izašao iz štampe

BOR- Novi broj Beležnice Narodne biblioteke u Boru izašao je iz štampe, a čitaocima je dostupan i onlajn. Iako više od dve decenije ovaj časopis izlazi dva puta godišnje, u borskoj Biblioteci su se ove godine odlučili za dvobroj zbog neizvesne finansijske situacije, ali i epidemije korona virusa. Najnovije izdanje časopisa za bibliotekarstvo, književnost i kulturu, pored stalnih rubrika donosi i neke nove.

“Pre svega bih istakla rubriku “Na našoj stazi”, koja se tiče zavičajne istorije, odnosno kulture grada i okoline. Takođe čitaoci mogu da pogledaju rubriku “Knjige, knjževnost”, gde donosimo izbore iz autorskih ili prevedene poezije naših zavičajnih pesnika, među kojima je nedavno preminuli Zoran Vojvodić”, rekla je Violeta Stojmenović, glavni i odgovorni urednik Beležnice.

Poseban kvalitet časopisu daju i tekstovi stalnih saradnika, među kojima su  i stručnjaci Muzeju rudarstva i metalurgije. U ovoj Beležnici Suzana Mijić je predstavila koncepciju izložbe Borsko dete.

Trideseti broj „Beležnice“ ilustrovan je fotografijama iz zavičajne zbirke koje se nalaze na platou ispred Doma kulture u okviru izložbe “Rad i Grad”. Zbog zabrane okupljanja, usled epidemije korona virusa, promocija časopisa Beležnica je neizvesna. Ukoliko se situacija poboljša očekivanja su da to bude krajem avgusta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *