Novi kolektivni ugovori sa majdanpečkim javnim preduzećima

MAJDANPEK – Predsednici sindikata i direktori javnih preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava, potpisali su danas nove kolektivne ugovore sa predsednikom Opštine Majdanpek i predsednikom Veća saveza samostalnih sindikata. Ugovore su potpisali predstavnici JKP „Majdanpek“, JKP „Vodovod“, JKP „Donji Milanovac“, JP za stambene usluge i JP za građevinsko zemljište i puteve.

Ovim dokumentom, dodatno su precizirana prava radnika, a saradnja lokalne samouprave i sindikata podignuta na još viši nivo“, rekao je na svečanom potpisivanju ugovora Dejan Matejević, predsednik Veća samostalnih sindikata za opštine Negotin, Kladovo i Majdanpek.

Mi smo jedna od retkih opština koje imaju potpisane kolektivne ugovore, a ovim novim dokumentom učinjen je značajan pomak, u smislu regulisanja prava radnika na primanja, putne troškove, regres“, dodao je Matejević.

Čini mi se da smo u proteklom periodu dosta uradili na definisanju prava radnika u preduzećima čiji je osnivač Opština, a nadam se da će i država učiniti napor da dodatno poboljša uslove rada u javnim preduzećima“, rekao je Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek i jedan od potpisnika ugovora.

Novi kolektivni ugovori sa javnim preduzećima, 29. novembar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=IHzb9PcGcwg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *