Novi medicinski aparati i saniteti o trošku Opštine Majdanpek

0

MAJDANPEK – Pored 25 miliona dinara, koliko je Opština Majdanpek izdvojila iz ovogodišnjeg budžeta za nabavku neophodnih laboratorijskih i aparata za Službu fizikalne medicine, koji će zameniti dotrajale, do kraja godine biće sproveden i postupak javne nabavke za tri nova sanitetska vozila, za potrebe Majdanpeka, Donjeg Milanovca i Rudne Glave.

Ovo je, najavljujući značajna ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu, rekao Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek, koja, takođe, finansira i plate 24 zdravstvena radnika

U cilju bolje, brže i efikasnije zdravstvene zaštite, pored ulaganja u opremu, lokalna samouprava učiniće napore i u rešavanju dugogodišnjeg problema  majdanpečkog zdravstva, a to je nedostatak lekara specijalista“, ističe Popović.

Do kraja godine sprovešćemo i postupak javne nabavke za tri nova sanitetska vozila, a jedan od primarnih zadataka je i aktiviranje seoskih ambulanti“, dodaje predsednik opštine Majdanpek.

Prilikom nedavne posete Opštini Majdanpek i ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je  značajno opremanje majdanpečkog zdravstva. Pored novog digitalnog rentgen aparata i savremenog operacionog stola, Opšta bolnica trebalo bi da dobije i defibrilator i gastroskop, kao i jedno sanitetsko vozilo, koje će koristiti zajedno sa majdanpečkim domom zdravlja. 

 

Novi medicinski aparati i saniteti o trošku Opštine Majdanpek , 31.oktobar 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *