Novi naslovi i dve izložbe u Biblioteci Centar za kulturu u Kladovu

KLADOVO – Uprkos Kovidu 19 Biblioteka u Kladovu radi normalno i zaposleni u ovoj ustanovi preduzimaju sve uredbom propisane mere da bi zaštitili svoje korisnike i zaposlene. Direktor biblioteke Žaklina Nikolić kaže da se u ovoj ustanovi trude da epidemija ne utiče na kvalitet usluga koji se pruža članovima, pa je tako i ovog meseca nabavljeno mnogo novih naslova za biblioteku i Bibliobus.

“U septembru smo završili sa procedurom Javne nabavke i za naših 1.500 korisnika obezbedili nove naslove iz budžeta  Opštine Kladovo, tako da je fond biblioteke povećan za nekih 800 novih knjiga. Iz otkupa Ministarsva kulture za potrebe Biblioteke i Bibliobusa imamo novih 400 knjiga, tako da sam početak nove sezone, kako školske, tako i rada za biblioteku obećava dobar izbor naslova za sve one koji vole da čitaju”.

Direktor dodaje i da su u holu Centra za kulturu trenutno izložene dve izložbe, a da je jedna od njih čak i inspirisana situacijom sa kovidom 19.

“Jedna je izložba slika Igora Brozbića, apsolvena Tehnološkog fakulteta iz Bora, koja nosi naziv “Stvaramo svoj svet” i ta izložba je humanitarnog karaktera, a druga je mala izložba fotografija sa našeg foto nagradnog konkursa “Knjiga, leto i ti u vreme korone”. Konkurs je upravo završen, podeljene su i nagrade, a beležimo učešće iz pet država i 15 gradova odakle su nam stigle fotografije”.

Lepo vreme u septembru biblioteka koristi kako bi na otvorenom, na letnjoj pozornici, mogla da omogući što većem broju posetilaca da prate kulturne sadržaje. Poslednja u nizu, bila je promocija knjiga Ljiljane Šarac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.