Novi naslovi i pogodnosti pri učlanjenju u borsku biblioteku

BOR – Veliki ljubitelji knjige, tokom cele godine redovni su postioci biblioteke, bez obzira na obaveze u školi ili vannastavne aktivnosti. Za one ostale, raspust je pravo vreme za druženje sa knjigom. Zahvaljujući slobodnom vremenu, to je slučaj i ove zime. Većoj posećenosti doprinele su i pogodnosti Narodne biblioteke Bor pri učlanjenju.

Učlanjenje je besplano za sve predškolce, učenike osnovnih i srednjih škola i za redovne studente. I odrasli koji spadaju u neku od kategorija trudnice ili porodilje, nezaposleni, donori organa, dobrovoljni davaoci krvi mogu da ostvare besplatno članstvo. Tu je i dvojno članstvo, za članove nekog od četiri ogranka borske biblioteke u selima Krivelj, Brestovac, Zlot i Donja Bela Reka“, kaže Marija Radosavljević, bibliotekar.

Prošle godine, sredstva koja su imali na raspolaganju nisu bila dovoljna za sve potrebe, i realizaciju programa u biblioteci i osveženje knjižnog fonda, ali je ove godine na raspolaganju znatno više novca pa će u skladu s tim biti isplanirane i aktivnosti.

Zahvaljujući Gradskoj upravi, ove godine biblioteka je dobila znatno veća sredstva za kupovinu knjiga, milion 900 hiljada dinara, pa će biti nabavljeni novi popularni naslovi. Fond za programe u biblioteci je nešto skromniji, oko 200 hiljada dinara, ali ćemo pokušati kroz razne projekte da nadomestimo dodatna sredstva za relizaciju programa“, kaže  Marija Radosavljević.

Savet roditeljima je da decu dovedu u Biblioteku u što mlađem uzrastu, kako bi se u kutku za najmlađe upoznala sa knjigom i razvila ljubav prema knjizi od malih nogu. Radno vreme biblioteke je radnim danima od 7.30 do 19.30 i subotom od 8 do 14.30 sati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.